4 desembre, 2019
Els i les alumnes del curs de Monitor/a de menjador del Programa Més Feina realitzen les pràctiques no laborals

Els i les alumnes del curs de Monitor/a de menjador van finalitzar el passat 29 de novembre, el període de pràctiques no laborals en empreses del territori amb l’objectiu d’introduir-se en un entorn laboral real i posar en ús les competències tècniques i transversals adquirides al llarg de la formació.

Un total de 16 alumnes han realitzat les pràctiques a menjadors de diferents centres escolars d’infantil i primària del territori tarragoní.

La possibilitat de realitzar pràctiques en empresa, permet als i les alumnes conèixer de primera mà les tasques corresponents d’un monitor/a de menjador i adquirir experiència  en com fomentar l’autonomia perquè els nens i nenes mengin; les tasques associades al suport en el manteniment del menjador, com assegurar que els nens i nenes disposin dels estris necessaris (plats, gots, coberts, etc.) i les tasques orientades a dinamitzar els espais d’oci, com ara promoure la participació en jocs d’equip.

El curs de Monitor/a de menjador té una durada total de 65 hores i va començar el 4 de novembre amb la part tècnic-professional, en la que s’han treballat aspectes com la gestió i organització dels menjadors escolars, la planificació educativa d’activitats, educació per a la salut, primers auxilis, gestió de conflictes i mediació, així com els recursos lúdics a través del joc, el teatre, la dansa i la música, entre altres. L’empresa encarregada de realitzar la formació ha estat la Fundació Privada en Xarxa.

Aquesta formació s’emmarca en el Programa Més Feina de “la Caixa”, finançat per l’Obra Social “la Caixa” i el Fons Social Europeu.

Compartir