17 agost, 2017
Joves del CNO de Mataró participen en dues sessions de mentoria per conèixer el món de l’automoció

El Centre de Noves Oportunitats del Vallès-Maresme va organitzar a finals de juliol dues sessions de treball per donar a conèixer el món de l’automoció als joves del punt d’actuació de Mataró. La iniciativa va comptar amb la participació d’un professional de l’empresa SEAT, que va exercir com a mentor de l’aula amb l’objectiu d’apropar als i les joves participants en el món laboral a través d’una figura referent. Amb la seva experiència i trajectòria, el mentor també va poder assessorar i acompanyar els i les joves en el procés d’anàlisi de les necessitats del mercat laboral i en la millora competencial.

En la primera sessió, es van tractar temes com les característiques actuals del mercat de treball, analitzant els principals canvis i descobrint quins són els perfils professionals i les competències que demanen les empreses del sector de l’automoció. Durant la segona sessió els participants van treballar en grups de 2 o 3 joves, per tal de resoldre temes més concrets i específics del mercat de treball, com per exemple els diferents tipus de contractes, la lectura de les nòmines, els drets i deures dels treballadors i les funcions dels sindicats dins de l’empresa.

L’enfocament proper que va caracteritzar aquestes dues sessions va fomentar un espai de coneixement i aprenentatge sobre el mercat de treball actual, possibilitant als i les joves a situar-se en el context laboral i replantejar-se objectius a curt i mitjà termini. Les accions que es duen a terme amb mentors empresarials es valoren com a experiències innovadores d’èxit en el desenvolupament del programa de Noves Oportunitats, tant per part dels i les joves, que veuen en els mentors una figura propera dins del món empresarial, com dels mentors, els quals veuen aquests espais de trobada com una oportunitat pels usuaris/es de conèixer el mercat de treball i apropar les empreses al col·lectiu de joves.

Compartir